ΖΩΑ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΓΑΛΑ - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 



ΓΑΛΑ
Ο ΛΕΥΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η γαλακτοβιομηχανία είναι από τις πιο επικερδείς βιομηχανίες στον κόσμο. Ουσιαστικά πλέον τα περισσότερα προïόντα της αγοράς περιέχουν γάλα. Σήμερα, κατά μέσον όρο μία αγελάδα παράγει 6.750 κιλά, δηλαδή 75 φορές περισσότερο απ’ ότι είναι στη φύση της.

Η γαλακτοπαραγωγική αγελάδα «αναγκάζεται» να μείνει έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση 3 με 4 φορές στη διάρκεια της ζωής της. Το μοσχαράκι, μόλις γεννηθεί, αποσπάται βίαια από τη μητέρα του, η οποία το αποζητά μερόνυχτα θρηνώντας, για να πάρουν οι άνθρωποι το γάλα του.

Αν είναι αρσενικό, στέλνεται κατευθείαν στο σφαγείο σαν «γάλακτος» ή εκτρέφεται για λίγες εβδομάδες δεμένο και ακινητοποιημένο, ώστε να μην δημιουργήσει μύες και να είναι το κρέας του λευκό και τρυφερό. Ταΐζεται με σκόνες γάλακτος, που περιέχουν αυξητικές ορμόνες και αντιβιοτικά, για να παχύνει γρήγορα και να οδηγηθεί στη σφαγή.

Αν είναι θηλυκό, προστίθεται στη γραμμή παραγωγής γάλακτος σαν τη μητέρα του. Μετά από 3-4 χρόνια ανελέητου αρμέγματος, με στήθη που στάζουν αίμα και πύον, η παραγωγή των αγελάδων σε γάλα μειώνεται και παύουν να είναι επικερδείς. Το 20% που οδηγούνται στη σφαγή, είναι συνήθως έγκυες και το δέρμα από το αγέννητο μωρό θεωρείται από τα πιο πολυτελή της αγοράς.

Η απαξίωση της θηλυκής φύσης, της μητρότητας, του σεβασμού και της αγάπης σε ένα ποτήρι γάλα.

 
 
ΜΥΘΟΣ
Η αγελάδα βόσκει ευτυχισμένη στα λιβάδια.
 
AΛΗΘΕΙΑ
Η παραμυθένια αυτή εικόνα της αγελάδας, που βόσκει χαρούμενη στα καταπράσινα λιβάδια, ανήκει μόνο στις διαφημίσεις. Έχει σαν σκοπό να αποπροσανατολίσει τον καταναλωτή από την θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν τα ζώα στις μονάδες γαλακτοπαραγωγής, όμοιες με στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι αγελάδες ζουν φυλακισμένες, σε περιορισμένους και βρώμικους χώρους, όπου δεν βλέπουν καν το φως του ήλιου.
 
 
 
ΜΥΘΟΣ
Το γάλα χτίζει γερά κόκκαλα.

 
AΛΗΘΕΙΑ
Το γάλα συμβάλλει στην απώλεια οστικής πυκνότητας. Στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης και καταγμάτων, οι άνθρωποι καταναλώνουν τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα. Όταν εισέρχεται η ζωική πρωτεΐνη στον ανθρώπινο οργανισμό, κάνει όξινο το ph του αίματος. Το σώμα, για να καταπολεμήσει την οξύτητα, χρησιμοποιεί το φωσφορικό άλας και το ασβέστιο, που βρίσκονται στα οστά. Το ασβέστιο στη συνέχεια αποβάλλεται με τα ούρα, έτσι τα κόκκαλα αποδυναμώνονται και επιταχύνεται η οστεοπόρωση. Αντίθετα, το ασβέστιο που περιέχεται στις φυτικές τροφές, είναι απόλυτα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό.
 
 
ΜΥΘΟΣ
Το γάλα είναι απαραίτητη τροφή και κάνει καλό στην υγεία.
 
AΛΗΘΕΙΑ
Πράγματι, αλλά μόνο για όσο θηλάζουμε από τη μητέρα μας. Μετά τον απογαλακτισμό, το γάλα είναι επιβλαβές για την υγεία, επειδή o οργανισμός μας δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη και τις πρωτεΐνες σωστά. Αυτά τα αδιάσπαστα προϊόντα της πέψης προσβάλλουν τα ζωτικά όργανα και προκαλούν πολλά προβλήματα υγείας. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό είδος επί της γης που πίνει το γάλα ενός άλλου είδους και συνεχίζει μετά την βρεφική ηλικία. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα (το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, το παγωτό, κλπ.) έχουν σχέση με πολλά είδη ασθενειών όπως πεπτικές διαταραχές, αρθρίτιδα, καρδιαγγειακές παθήσεις, προβλήματα του θυρεοειδούς, διαβήτη, παχυσαρκία, αλλεργίες, άσθμα, πολλά είδη καρκίνου, νευρολογικά και αυτοάνοσα νοσήματα. Με τη διακοπή της κατανάλωσης ζωικής πρωτεΐνης, παρατηρείται σημαντική επιβράδυνση, ακόμα και αναστροφή των περισσότερων νοσημάτων.
 

 
 
ΜΥΘΟΣ
Αν κόψω το γάλα δε θα τρέφομαι σωστά.
 
AΛΗΘΕΙΑ
Η φυτοφαγική (vegan) διατροφή με βάση τα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και τα όσπρια είναι πλήρης και αποδεδειγμένα η βέλτιστη για την υγεία και την πρόληψη των περισσότερων ασθενειών. Περιέχει λίπος, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα σε επαρκείς ποσότητες και είναι κατάλληλη για όλα τα στάδια της ζωής μας. Το γάλα περιέχει ασβέστιο σε ανόργανη μορφή, που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίθετα το οργανικό ασβέστιο από φυτικές πηγές όπως το σουσάμι, το μπρόκολο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αμύγδαλα και το σπανάκι, απορροφάται πλήρως. Υπάρχουν επίσης πολύ νόστιμα και ωφέλιμα φυτικά γάλατα, όπως γάλα από αμύγδαλο, καρύδα, ρύζι, σόγια και φουντούκι.
 
 



 
 
 
 
ΚΑΖΕΪΝΗ: ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ
 
Το μητρικό γάλα περιέχει ουσίες όπως λίπος, σάκχαρα, ορμόνες και πρωτεΐνη, οι οποίες δημιουργούν ένα είδος εξάρτησης του μωρού από τη μητέρα. Η πρωτεΐνη του γάλακτος, αλλιώς καζεΐνη, έχει την ίδια ναρκωτική επίδραση με το όπιο στο νευρικό σύστημα. Η αναλογία καζεΐνης στο γάλα μειώνεται όσο το μωρό αναπτύσσεται, ώστε να οδηγηθεί στην απεξάρτησή του από τη μητέρα. Στο αγελαδινό γάλα η καζεΐνη είναι 300% περισσότερη απ’ ό,τι στο ανθρώπινο. Ουσιαστικά, αυτός είναι ο λόγος που ο άνθρωπος αποζητά τα γαλακτοκομικά, ιδίως σε πιο συμπυκνωμένες μορφές τους, όπως το τυρί.
 
 
 
 
Τι περιέχει ένα ποτήρι γάλα;

• Πύον 
• Αυξητικές ορμόνες
• Αντιβιοτικά
• Χοληστερίνη
• 300 θερμίδες
• Όξινη πρωτεΐνη με παράσιτα
• Περιττώματα 
• 16 γραμμάρια λίπος
• Ασβέστιο από κόκκαλα

Θα συνεχίσεις να βάζεις στο σώμα σου ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια;

 
 
 
 
 
 
Φωτογραφίες από την διημερίδα ενημέρωσης της Humanimal, με θέμα το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Ιουλίου 2014 στο Θησείο.


 
 

 



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου